Burn-out een nationale uitdaging

Achteraf zijn de signalen duidelijk: hij was vaker oververmoeid, prikkelbaar en vergeetachtig. Maar als de diagnose burn-out is, komt dit voor collega’s en leidinggevenden meestal als een verrassing. Terwijl het geen verrassing kan zijn omdat het veelvuldig voorkomt.

Een burn-out krijgen is een vreselijke ervaring. Zowel voor de persoon die het overkomt als voor zijn (werk)omgeving. Zelf word je er plotseling mee geconfronteerd of misschien heb je de signalen al langer, bewust en onbewust, afgegeven. Het is soms lange tijd niet aan een medewerker te zien dat hij ziek is.

Burn-out, wat kun je eraan doen? 

Een op de zeven Nederlanders heeft last van een burn-out of burn-outklachten. Dat kost de samenleving veel geld en rechtvaardigt de vraag wat kunnen we eraan doen? Zowel werkgevers als werknemers. Voorkomen? Hoe herken ik een burn-out in een vroeg stadium? Op welke specifieke of algemene signalen moet ik letten, hoe maak ik het bespreekbaar, met wie moet ik communiceren, hoe ga ik ermee om, kan ik nog wel werken, hoe verloopt een re-integratie?

Deze en nog meer vragen worden gesteld in het Burn-out boekje voor werknemersof voor werkgevers, met de antwoorden erbij. Het is bedoeld voor mensen die een burn-out hebben of er tegenaan dreigen te lopen, maar ook voor werkgevers die begaan zijn met hun personeel.

Doorpraten? Plan een gratis kennismakingsgesprek.