Goed personeel: waar zoek je precies naar?

Bij groei van je bedrijf, of een nieuwe vestiging, loop je snel tegen de vraag naar nieuw, goed personeel aan. Waar vind je de juiste medewerkers? Eigenlijk is de vraag: waar zoek je precies naar?

De uitdaging: een nieuwe vestiging opzetten, waarbij je ook in de avonduren en weekenden medewerkers wilt inroosteren. Als deze goed draait, wil je de stap naar een volgende vestiging zetten. Maar waar vind je de juiste medewerkers voor de werkvloer? Zeker voor de avonduren en weekenden staan studenten en bijbaners te springen. De betrokkenheid kan dan wel minder zijn dan dat je hoopt en het ziekteverzuim valt hoger uit. Dat vormt een reëel gevaar voor het voortbestaan – en voor de groei – van je organisatie.

Hoe trek je medewerkers aan vanuit het punt dat ze echt willen doen waar je bedrijf voor gaat? Dat je ook bij hen de betrokkenheid voelt die je bij je fulltime medewerkers hebt? Medewerkers met passie en ambitie voor je vakgebied, niet alleen omdat ze extra geld willen verdienen.

Hoe vind je goed personeel?

Denk eerst goed na over wat je in je vacature wilt uitdragen. Wat is de visie, missie en cultuur van je bedrijf? Waar sta je voor? Welk type ondernemer ben je? Gebruik de antwoorden om te omschrijven wat je in de mensen om je heen zoekt. Wat wil je waar ze zich aan kunnen verbinden? Het is het begin van een sterk en onderscheidend profiel en geeft aan waar je precies naar op zoek bent. Je kunt hiermee een gerichtere vacature opstellen en een andere doelgroep aanspreken.

Wil je doorpraten over het aantrekken van de juiste medewerkers? Of over jouw concrete personeelsvragen? Plan een gratis kennismakingsgesprek.